Tiistai 23.4.2013 klo 11:21 – Timo

Uusi viikko aluillaan ja tarkoituksena olisi soittaa levyn kitaraosuuksia maanantaista perjantaihin. Viikko ei kuitenkaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä sunnuntai-iltana alkanut oksentelu ja kuume pitivät otteessaan vielä aamupäivän.

Onneksi olimme sopineet aloittavamme äänitykset tänään vasta klo 12, kun muina päivinä on tarkoitus aloittaa jo klo 10. Aamupäivä meni itseäni tsempatessa, mutta taistelijamoodi löytyi kuin löytyikin ennen puoltapäivää, ja raahautuessani studiolle, oli mieliala jo varsin korkealla: tätä viikkoa olen odottanut jo pitkään!

timo6_esituotannotTimo ja Aksu esituotantojen yhteydessä

Päivän epistolassa oli kamojen pystytys, soundien hakeminen ja kahden biisin äänittäminen kokonaisuudessaan. Edellistä levyä äänitettäessä etenimme kitaroiden osalta siten, että äänitimme ensin komppikitarat kaikkiin biiseihin ja lopuksi käytimme pari päivää clean- kitaroiden, leadien ja soolojen soittoon. Tällä kertaa taas teemme niin, että äänitämme yhden biisin kaikki kitaraosuudet kerrallaan.

Tänään soitettavat kaksi biisiä, ”Vailla suuntaa” ja ”Tielle pimeään”, sujuivat varsin mallikkaasti ja seitsemän tunnin mittaisen työpäivän jälkeen pääsin lähtemään kotia kohti. Ehkäpä soitto sujui vaivatta siitäkin syystä, että olemme soittaneet kumpaakin keikoillamme paljon viime aikoina.

timo6_kitarakamatTyökaluja – osa 1

”Musiikkikamaholisteille” voisin mainita sen verran, että äänityksissä käytettävät kitarat ovat Ibanez RG2550 ja RG1570. Soittovahvistimena toimii Peaveyn 6505+ -nuppi ja Peaveyn 4×12- kaappi. Kitarat (ja bassot) kuitenkin re-ampataan vielä myöhemmin, joten tässä vaiheessa vahvistimella ei ole muuta virkaa kuin antaa tarpeeksi hyvä soundi soiton ajaksi (se ei kuitenkaan ole se soundi, joka levylle päätyy). Teknik, sanoisi toveri itärajan takaa tässä vaiheessa. No, onneksi äänittäjällämme Aksulla on homma hallussa!

timo6_ibanez
Työkaluja – osa 2