Perjantai 19.4.2013 klo 10:24 – Timo

Tiistai. Ilta on aluillaan, kun pakkaan tarvittavat tavarat kasaan ja kävelen ulos kotiovesta. Hyppään Tommin kyytiin ja otamme suunnaksi Hollolan, studio Petraxin. Matkan varrelta nappaamme mukaan Jussin kirkasäänisen kitaran, jolla on tarkoitus soittaa purkkiin levyn akustiset osuudet. Hetken ajettuamme hymy valtaa kasvot, kun studiorakennus tulee näkyviimme kurvin takaa.

timo5_petraxPetraxin maalaismaisemissa sielu lepää

”Viime kerrasta on liian pitkä aika!”, mietin puoliääneen itsekseni.

Yllätämme Aksun ja Turon tositoimista – kuudes äänitettävä biisi on loppusuoralla. Kahvia koneeseen ja läppäriltä soimaan Alice In Chainsia. Ennen kuin Tommin kanssa huomaammekaan, Turo on purkittanut jo seitsemännenkin biisin ja työt päivän osalta on tehty. SAUNAAN! Parit keskiketterät kitusiin ja nukkumaan.

Seuraava päivä starttaa kymmeneltä. Annamme Aksulle ja Turolle työrauhan biisien parissa ja hengailemme Tommin kanssa keittiössä. Iltapäivän jälkeen päivän saavutuksiin lukeutuvat jo veren maku suussa suoritettu Timon kuntokoulu, Eye of the Tigerin sovittaminen duuriversioksi Tommin kanssa ja pikasauna klo 16 syödyn lounaan jälkeen.

timo5_kuntokouluStudiolla jää välillä aikaa myös urheilulle

Turo saa viimeisteltyä rumpuosuudet illalla kahdeksan jälkeen. Sitten rumpujen purku ja kitara vireeseen – on aika laittaa nauhalle oikea määrä, oikeita säveliä, oikeaan aikaan soitettuna. Helpommin sanottu kuin tehty! Työlistaan kuuluu intro jo nyt julkaistusta ”Tielle Pimeään” -biisistä, tuleva sinkkubiisi ja levyn balladiraita.

Kolme tuntia myöhemmin päästän helpotuksen huokauksen – purkissa on! Sitten vielä kamat kasaan ja tuntia myöhemmin potrat pojat istuvat jo saunan lauteilla.

turo5_timpan_akustiset2Maalaisromantiikkaa ja kitarasankaruutta samassa paketissa – akustisesti

Tommi lähti kotiin jo alkuillasta, joten paikalla on lisäkseni vielä Turo ja Aksu. Fiilistelemme kolmestaan huikeita studiopäiviä ja työn tulosta aamuviiteen asti, herätäksemme seuraavana aamuna ysiltä. Aksun sanoin: ”Reissut ne on ne, mitkä pitää mielen nuorena!” Taas on yksi lisää niitä takana, kun jätämme studion taaksemme. Toivottavasti näemme pian uudestaan, Petrax!

Timppa kuittaa – nähdään keikoilla!