Tiistai 16.4.2013 klo 23:52 – Turo

Jännää, miten se nukkumaan meneminen on niin vaikeaa tuommoisen 12h rumpusession jälkeen. Pää käy ylikierroksilla, vaikka kroppa on ihan velliä. Taas se kello löi puoli kolme ennen kuin pää pamahti tyynyyn.

Herätyskello oli soimassa 9:45, mutta Turo se heräsi jo 8:30. Pää luulee, että 6h unet riittää toiseen 12h sessioon, vaikka kroppa kuinka yrittää selittää, että sattuu ja kivistää joka paikkaa. Noustuani istumaan sängynreunalle, vedän pari ”lätäriä” naamaan ja kovistelen itseäni: ”Haloo Urpo! Sä oot studiossa nauhottamassa levyä, mieti miten siistii! Nyt loppu se valitus ja kahvia keittämään. Siitä se päivä taas lähtee käyntiin.”

Tänään yllätän Aksun ja teenkin munakokkelia. Voi, miten herkullista ja taas niin romanttista. Ähky-aamupalan jälkeen päätän käväistä kylmässä suihkussa heräämässä kunnolla, jonka jälkeen ihastelen uusia nettisivujamme ja tarkistan, mitä sekoiluja kirjoittelin eilen illalla.

Nauhoitukset lähtevät käyntiin levyn avausraidalla. Nyt hirmu tsemppi päälle, että levy starttaa kunnon paukkeella!

turo_aksu_studiossa2Turo, Aksu ja liikaa nappuloita

Kahdessa tunnissa ensimmäinen biisi on purkissa. Melko suoraviivaista menoa, mutta paria filliä jouduttiin hiomaan aika kauan. Energiataso silti oikein hyvä, ehkä vähän kahvia lisää koneeseen ja pikkuhuili, jonka jälkeen on vuorossa tärkein kappale – tuleva ensimmäinen single, Totuudesta, jonka jo muutamat onnelliset ovatkin kuulleet keikoilla testisoitossa.

Ensimmäiset ongelmat tulivat jännityksen muodossa. Kun soitossa oli tuleva sinkku, niin sen ”tärkeys” sai rentouden katoamaan soitosta ja meno oli pitkään aika jäykkää. Oli hauska huomata, että kun yritin kuvitella olevani keikalla soittamassa, niin pikkuhiljaa sitä kautta löysin rentouden ja pystyimme purkittamaan kappaleen hyvällä tatsilla (oh touch me baby!). Valmista tuli viis’ vaille lounas, eli hyvin mielin taas syömään.

Kuten arvata saattaa, lounaan jälkeen iski karsee kakkospäivän väsymys. Tähän väliin on pakko huilata hetki ja ottaa soittoon levyn rauhallisin biisi, oikein eeppinen slovari. Rakkauslaulu, niin ihanan herkkää! Sen purkittamisessa ei menekään kuin tunti, joten päivän neljännelle ja viimeiselle biisille jää paljon aikaa.

turo_timo_tommiTommi, Turo ja Timo – hävettävän hyvää läppää

Studion ovi käy taas, kun Timppa ja Tomppa paukkaavat sisään. Jee, lisää muusikon renttuja nurkkiin pyörimään. Kaverit tulevat fiilistelemään aitoa tunnelmaa ja mikäs tähän sopisikaan paremmin kuin Tommin säveltämä päätösraita tulevalle levyllemme, uuuuuh simply great! Loppuun tuplabasarit, kuunnelkaapa, miten jees! Sitten taas saunaan, Jeeeeee!!! Huomenna viimeinen päivä (nyyh), mutta enää kolme biisiä ja rumpalin osuudet valmiina, voi sitä helpotusta!