Tiistai 16.4.2013 klo 9:53 – Turo

Niin… Mitä sanoinkaan siitä aikaisin nukkumaan pääsemisestä? Rumpujen kasauksen jälkeen eilen (tai siis tänään), saunaan päästiin vasta klo 00:45.

Pari minuuttia lauteilla istuttuani, minut valtasi yht’äkkiä kertakaikkisen hyvä fiilis. On se vaan ihmeellinen juttu, mutta kun tänne maalle pääsee hiljaisuuteen ja rauhaan, niin kaikki stressi ja murheet huuhtoutuvat pois mielestä. Jopa työasiat, jotka yleensä pyörivät liikaa mielessä katosivat jonnekin pimeään. (Jos pomo lukee tätä, niin ei vaiskaan, koko ajan mietin töitä, oikeesti!)

Juttua yleensä saunassa riittää ja niin tälläkin kertaa. Kello lähentelee jo kahta, kun viimein puen yöpaidan päälle. Valitsen yläkerran makuutiloista hiljaisimman sopen ja käperryn peiton alle. Vähän Netflixiä pyörimään ennen kuin Nukkumatti poimii matkaansa n. klo 02:30.

turo_lounastaukoTuro ja Aksu Petraxin notkuvan herkkupöydän ääressä

Herätys klo 09:30 ja aamiaiselle. Paistoin meille munia. Ah, niin romanttista. Ensimmäinen päivä on aina pelottava. Ensin pitkä ja väsyttävä soundcheck, sitten jännittää, kuinka eka biisi lähtee käyntiin ja ehtiikö toista, saatikaan kolmatta äänittää, ennen kuin yö taas koittaa.

Tällä kertaa jännitys oli turhaa! Soundcheckistä selvittiin vain hiukan reilu kahdessa tunnissa ja ensimmäinen biisi, kevään keikoillakin jo kuultu, Tielle Pimeään, oli rumpujen osalta purkissa jo ennen klo 16 lounasta. Ou jeah!! Toisin sanoen ensimmäinen studiopäivä lähti erinomaisesti käyntiin.

Petraxilla yksi huikeimmista jutuista on isäntäväki ja etenkin emännän ruokapöytä. On suorastaan vääryyttä, että lounaan jälkeen pitää mennä takaisin soittamaan, sillä pöytä notkuu kaikista herkuista ja olisi paljon reilumpaa, jos saisikin viettää loppupäivän vain ruokaillen.

Onneksi Petraxilla vahtia pitävä maailman suurin susikoira hermostuu syömästämme bolognese määrästä ja ajaa meidät ulos talosta. Kirkonkylän kaupan kautta takaisin töihin. On seuraavan biisin aika. Vatsan ollessa vielä täynnä, valitaan vähän rauhallisempi biisi, muutamalla keikallakin jo kuultu Vailla Suuntaa. Klo 20 mennessä sekin on purkissa! Tuottaja jo pelotteleekin, että jotain täytyy kohta mennä pieleen, kun tähän mennessä kaikki on sujunut niin hienosti. Onko rumpali tällä kertaa harjoitellut biisejä ennen studiota? Inkrediböl!

Turo Bolt

Klo 22:30 ja niin uskomatonta kuin se onkin, kolmas biisi on saatu talteen… Hetkinen, joku auto tuli pihaan… kuka hemmetti tänne tulee tähän aikaan…..ei hemmetti, studioon pamahtaa melko yllättävä vieras! Aapo! Sehän tarkoittaa, että sauna kuumaksi ja ehkä pari ansaittua ohrapirtelöä!

Miksaajan unelma toteutuu, saunaan klo 23! Ihanaa päästä lopettamaan päivä ihmisten aikaan, jotta unen päästäkin saa kiinni aikaisemmin. Tiistaina pitäisikin sitten vetästä neljä biisiä…. JeeJee!

aapo tupsahti kyläänAapo tupsahti kylään!

Avainsanat: raaka-aine, studio, äänitykset, EKTL, levy, albumi, aapo, petrax