Maanantai 15.4.2013 klo 0:30 – Turo

Rankan keikkaviikonlopun jälkeen keikkabussi palaa Lahteen sunnuntai- iltapäivällä. En taaskaan saanut nukuttua paluumatkalla. En ymmärrä miksi uni muulloin kyllä maittaa, muttei silloin, kun olisi herkullisinta aikaa nukkua.

No ei hätää, pääsenhän nukkumaan seuraavan kerran joskus maanantaina aamuyön pikkutunneilla. Muut jätkät lähtevät koteihinsa lepäilemään, minä pakkaan rumpuständit ja symbaalit henkilöautoon ja suuntaan kohti Riihimäkeä. Olen päättänyt tehdä uusia hankintoja symbaalikokoelmaani juuri ennen studioon astumista.

Riihimäeltä löytyy Impression-symbaalien maahantuoja (Rusto-Osiris), jota käyn tapaamassa ensimmäistä kertaa. Kiitos Kauhajoen TopSoundin Mika Matinlaurin, tutustuin viime Kauhajoen visiitillä tähän suht’ tuoreeseen peltimerkkiin, ja olen ensimmäiseen crash- peltiin ollut tyytyväinen. Luvattu 2v takuu houkutteli tekemään lisähankintoja. Riihimäeltä mukaan tarttui uusi 19″ thin crash, joka räjähtelee todella komeasti.

turo_bloggari

Bloggari-Turo vauhdissa

Matka jatkuu kohti Heltsinkiä ja keskustelu matkakumppanini Ihq-Miksaaja-Matin (tsekatkaa muuten Matin oma bändi, Band of Vipers) kanssa yltyy suorastaan syvälliseksi… tosin tässä kohtaa en voi paljastaa intiimejä (likaisia!) .. intiimejä (likaisia!) yksityiskohtia.

Kotona Kalliossa tyhjennän keikkalaukun ja täytän sen uudestaan puhtailla rievuilla, joita paidoiksi, shortseiksi ja pyyhkeiksikin kutsutaan. Hoidettuani pari tärkeää asiaa pääsen takaisin moottoritielle kohti Lahtea. Justhan mä tulin sieltä!!

Noh, tällä kertaa Moisionkadulle, josta noudan sunnuntaina töihin suostuneen, erittäin miellyttävän, Veka Salmisen, virittämät rummut. Nyt ovat tom-tomit valmiina kolmipäiväiseen takomiseen. Seuraavaksi poimin kyytiin tuottaja-äänittäjämme Aksu Hantun ja VIHDOIN nokka kohti Hollolaa ja Petraxia.

turo_aksu_studiossa

Tuottajamme Aksu Hanttu hämmästelee kättensä jälkeä

Ah, niin ihana Rappulan herrasväki tulee samantien pihaan pääsyämme moikkaamaan ja toivottamaan tervetulleeksi maatilalleen. Kamat liukuovesta sisään ja kasaaminen voi alkaa. Tässä kohtaa kello osoittaa jo ilta-yhdeksää, joten soundcheckin voi unohtaa ja siirtää aamuun. Nyt tärkeintä on vain saada setti kasaan ja mikrofonit oikeille paikoilleen.

Kun Aksu vetää piuhoja, minä käyn laittamassa saunan kiukaaseen tulet. Ennen saunaa täytyy vielä testata, että kaikki linjat toimivat. Pääsen ensimmäistä kertaa paukuttamaan settiä ja fiilistelemään studion upeaa akustiikkaa. Aksu nyökkäilee tarkkaamon lasin läpi, että ”jatka vaan, jatka vaan” … no minähän paukutan kaikki kompit läpi mitä keksin….

”Noooooh, joko olis valmista, pääsiskö jo saunaan? HEI EIKS TÄN PITÄNY OLLA VAAN NOPEE TESTI???”, huutelen. Aksu vastailee rauhalliseen tyyliinsä: ”joo jooo, mähän nyökyttelen täällä vaan, että hyvä meininki, valmista on.” ”No voi perkele, mä luulin että jatka vaan, jatka vaan..!”

HAHHAH, nyt saunaan, ensimmäinen lyhyt ilta on valmis. Maanantai- aamuna krapula ja vapina, .. eiku! Soundcheck alkaa klo 10, Hyvää yötä!

turo_rumpukattaus

Lopultakin valmista – rumpukattaus kasassa