Torstai 2.5.2013 klo 14:02 – Jussi

Kolmas bassottelupäivä alkamassa. Haen fiilistä aamupalapöydästä, missä rakas pikku-vaimo on laittanut raskaan työn raatajalleen ruhtinaallisen aamupalan, jolla pärjää heittämällä pitkälle iltapäivään! Aamupala naamaan, kaksi kuppia kahvia ja kohti studiota!

jussi13_aamupalaRokkarin aamupala

Nappaan kotoani mukaan oman tietokonetuolini, jossa on mukava kuluttaa tänään aikaa seuraavat 12 tuntia, jotka vaativat soittoa istuen.

Kolmantena päivänä ajattelin palauttaa itseni vihdoin ruotuun ja olen Aksun pihassa hyvissä ajoin klo 9:55. Odottelen pihalla kolme minuuttia. Katseeni siirtyy kaupungintalon pihaan, jossa ylioppilaslakkiset humalaiset, jo keski-iän ylittäneet, työväenluokan myöhäisnuoret laulavat lauluja ja kilistelevät skumppalasejaan. Niin sitä vaan toiset juhlivat vapaapäivää ja nauttivat alkoholia keskellä aamua, kun taas toiset joutuvat raatamaan kansallisena vapaapäivänä ”oikeissa töissä”!

Teen ”taktiset” ja soitan summeria jo pari minuuttia ennen kello kymmentä, vaikka Aksu oli eilen varoittanut ”ettet sitten missään nimessä tule ainakaan ennen kymmentä”.

Noudatan maestron toivetta ja olen Aksun oven takana tasan kello 10! Kertaamme eilisiä Rockin’ Horsen järjestämiä grillijuhlia, johon Aksukin tuli sitten myöhemmin piipahtamaan. Ihmetteli,n kun mies on niin iskussa ja pirteä kuin peipponen, eikä kello ole vasta kuin 10. Totesin, että ”et varmaan juonut eilen mitään, kun näytät niin freshiltä”, mihin Aksu kylmästi totesi ”tottakai mä olen iskussa, enhän mä juonut kuin 10 kaljaa!” No niin no.. Mieshän on selkeä ammattilainen joka osa-alueella miksauksesta kaljanjuontiin ja kaikkea siltä väliltä! Kateeksi käy ja tunnen itseni amatööriksi taas tässäkin asiassa.

jussi13_vasynyt2

Aloitamme ensimmäisen kappaleen äänitykset. Olen valinnut heti kärkeen levyn ylivoimaisesti vaikeimman kappaleen bassojen osalta. Albumin nimikkokappale, ”Ennen Kuin Toivostamme Luovutaan”. Olemme jo etukäteen varautuneet, että tässä tulee menemään runsaasti aikaa – niin jäätävän paljon soitettavaa ja hienoja kuvioita bassolla on tähän biisiin saatu aikaiseksi! Olen myös käyttänyt kotona ylivoimaisesti eniten aikaa tämän biisin treenaamiseen.

Soittelen bassoriffiä läpi, mutta ei se vaan tunnu luistavan niin kuin pitäisi, joku mättää. ”Mental balance” ei ole kohdillaan? Menen parvekkeelle haukkaamaan raitista ilmaa ja rentoutumaan. Aksu tulee samalla röökille ja esittää yllättävän kysymyksen: ”Haluutsä simaa?”

Kysymyksen yllättävyydestä selvitessäni, päätin vastata myöntävästi, koska tuskin yksi lasi simaa tätä hommaa enää kaataa. Päinvastoin, sima ja sen ”mystisyys” näytti antavan uutta potkua ja homma rupeaa pikkuhiljaa luistamaan! Käymme kappaleen tarkkaan läpi ja soitamme joka kohdan huolella. Helpotuksen huokaus! Kappale valmistuu kuin valmistuukin vihdoin kuuden tunnin urakan jälkeen kello 16! Tähän biisiin meni siis ylivoimaisesti eniten aikaa sen soitannollisen haastavuuden vuoksi.

Viimein koittaa lounasaika! Vihdamme terveysmuonat Aksun kanssa ”Äijäsapuskaan”! Minä vedän valmisspydarin ja Aksu nakkeja, makkaraa ja munaa. Ai, että tekee hyvää pitkän biisin jälkeen! Samalla syödessämme kuuntelemme ja diggailemme miksaajamme Matti Toivosen bändin, Band Of Vipersin, esikoislevyä. Hyvä bändi, hyvä levy! Tutustukaa!

jussi13_aksun_vappulautanen

Lounaan jälkeen, it’s time to get back to work! Rasittavan kuudennen biisin jälkeen päätän valita jonkun helpomman teoksen, joten biisiksi valikoituu Tommin säveltämä ja sanoittama, tulevan albumimme päätösraita! Hieno kappale kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Tämä biisi tuntuu kuin lastenleikiltä edellisiin verrattuna. Ihqua, kun ei tarvitse miettiä mitään kuvioita. Rallattelet menemään vaan peruspompottelua, mutta ”time” on kuitenkin oleellinen asia biisissä ja se on oltava kohdallaan, niin kuin onkin! Biisi rullaa mallikkaasti ja on purkissa vajaassa kolmessa tunnissa!

Kuuntelemme rallin läpi ja toteamme sen olevan hyvä ja ajattelemme tänään lopettaa paria tuntia aikaisemmin, että olemme sitten huomenna varmuudella iskussa kohti viimeistä bassopäivää! Nyt purkissa 7/10 biisiä. Huomenna loppurutistus ja narulle eeppinen balladi, levyn raskain biisi ja levyn avaava reippaampi rypistys! Rock!