Torstai 16.5.2013 klo 14:25 – Jussi

Tällä kertaa ei kirjoitetakaan studiosta, vaan musiikkivideon kuvaussessiosta. Olimme eilen, keskiviikkona 15.5.2013, kuvaamassa musiikkivideota tulevan albumimme ensimmäisestä sinkkubiisistä. Kappaleen nimi on ”Totuudesta” ja levyn nimi on ainakin tässä vaiheessa päivittynyt muotoon ”Ennen Kuin Toivosta Luovutaan”. Video ja sinkku on tarkoitus julkaista koko Suomen kansalle vielä toukokuun puolella.

blogi16_ra_videokuvaus_jussi_tuote-esittelijana

Aloitan tämän ”videoblogin” kirjoittamisen ja pohjustamisen jo poikkeuksellisesti edellisestä päivästä, eli tiistaista 14.5. Olemme sopineet Turon ja Timon kanssa menevämme kukin omalla ajallamme ostamaan videokuvauksiin uusia vaatteita – virman piikkiin tietenkin!

Tommi on luvannut hakea omat vaatteensa jostain paljon ”coolimmasta” mestasta . Kävin itse Carlingsissa Lahden Triossa hakemassa itselleni mustat Lee- merkkiset pillifarkut. Paidaksi kuvauksiin on valittu systerin tuunaama hieno slimmi- farkkukangas- paita niittituunauksin. Rock!

Vaihdamme firman pankkikorttia lennosta, kun Turo nappaa sen minulta Turon suunnatessa Timon kanssa kaupoille ja minä pelaamaan rullakiekkoa. Pelin jälkeen soittelen Turolle miehen sijaintia tiedustellakseni ja saavun häntä vastaan Lahden keskustaan, jossa on vastassa hyväntuulinen mies kahden oluen kanssa, jotka juomme bussipysäkin penkillä alatorin ammattilasten ottein.

Rumpali ja kitaristi olivat saaneet tehtyä oluen ohella vaatehankintojakin huomisiin kuvauksiin. Molemmille mustat farkut, Turolle musta kauluspaita ja Timpalle musta aluspaita. Kaljat juotuamme, olemme sopineet tärskyt parturiin hyvän ystävämme Riitta Lietosen omistamaan kampaamo Fiona’s Roomiin. Suosittelen muillekin, Vapaudenkatu 8A Lahti, check it out!

blogi16_ra_videokuvaus_turo_ruudullaEtäkuvaa siistitystä rumpalista ruudun välityksellä

Turo pääsee ensin Riitan käsittelyyn. Parta siistitään ja tukkaa leikataan. Seuraavaksi onkin jo meikäläisen vuoro. Minä olenkin helppo tapaus. Koneella ajetaan ”muotitukan” sivuja lyhyemmäksi. Nyt, kun on kaksi komeaa miestä uudessa iskussa, suuntaamme Turon kanssa Hollolan Kukonkoivuun työpaikalleni, josta haemme tuunaamaani rekvisiittaa videokuvauksiin. Tarkkailkaa toukokuun lopulla ilmestyvässä videossa katosta roikkuvia lamppuja. Niitä olemme juuri hakemassa.

Matkalla hallille tilaan vaimolta saunan päälle ja pihaan saavuttuamme Turo yllättää minut ja itsensä täysinäisellä A.Le Coqin IV- olutcasella, josta kuitenkin suoraselkäisinä miehinä otamme vain neljä olutta yhteensä (vai oliko se mieheen…).

Turo heittää ilmoille kinkkisen haasteen: ”Nyt täytyis Jussi tämän illan saunomisella saada kahdeksan kiloa pois, että näytetään huomenna videolla entistä paremmilta”. ”Asia kunnossa”, kuittaan, jonka jälkeen kiuas sihahtaa ensikerran tälle illalle ja ryhdymme parantamaan maailmaa sekä hiomaan huomiset videokuviot  iskuun! Saunaoluet naamaan, sitten nukkumaan ja kunnon lepo ennen huomisen rankkaa videorypistystä. Videolta voi sitten päätellä onnistuttiinko saunatavoitteissamme.

blogi16_ra_videokuvaus_ryhmakuva_pieniKuvaussessiot käynnissä. Rrrrrrock!

Keskiviikko- aamulla Lumia herättää 7:00, time to wake up, Tiger! Olemme ”yllättäen” sopineet itsellemme liian kiireisen aikataulun aamun tajunnantason huomioiden. Herätän Turon, joka alkaa värkkäämään meille aamupalaa. Herätän meidän perheen Pikku-johtajan, puen pikkumiehen iskuun ja käymme kolmen miehen kesken aamupalan kimppuun. Hittolainen, Turohan on tehnyt oikein tukevan aamupalan meille: Kaksi paistettua munaa, tummaa leipää, cheddar- juustoa, salaattia ja tummapaahto Presidenttiä! Kyllä nyt miestä hemmotellaan!

Vien nopeasti Pikku-johtajan hoitoon. Turo lähtee samalla hakemaan Timppaa, koska tarkoituksenamme on mennä treenikämpän kautta, lastata bussiin videolla tarvittavat backline- kamat, eli vahvistimet, rummut, kitarat, bassot, Tommin mikki ständeineen jne.

Matkalla muistan, että unohdin ottaa akustisen kitaran mukaan, koska tarkoituksena on, että otamme samalla JuTi- duolle (minä ja Timo) promo/julistekuvat, koska kuvauspaikka ja valaistus ovat ihanteelliset tähänkin tarkoitukseen. Toyota ympäri ja kitaraa hakemaan.

Saavun kämpille ja ahkerat kollegat Turo ja Timo ovatkin jo roudanneet lähes kaikki kamat bussiin ja bussikin on valmiiksi käynnissä paineita nostamassa. Simply great! Hyppään bussin puikkoihin ja suuntaamme keulan kohti Videomakersia, joka sijaitsee Lahden jäähallia vastapäätä.

Saavumme pihaan ja vastassa onkin reippaana ja iloisena Makersin omistaja ja perustaja Hannu ”Hanski” Niikko, joka on meidän hyvä tuttavamme. Teille, jotka ette tienneet, Videomakers Oy kuvasi myös Raaka-Aineen 15- vuotis- juhla- dvd:n kolme vuotta sitten.

blogi16_ra_videokuvaus_jatkat_meikissaBändin pojat Fiona’s Room/Riitta Lietosen käsittelyssä

Starttaamme aina niin ihanan ja mukavan rappusroudauksen, joka on yllättävän nopeasti ohi, kun tavaraa on aikaisemmin totuttuun tyyliin paljon vähemmän kuin keikalle mentäessä. Sitten vahvistimet ja rummut kasaan, jonka jälkeen ensimmäinen rohkea, paikalle saapunut Tommi, pääsee Riitan stailauspenkkiin ja miehestä muuttuu pikkuhiljaa tukkajumalan sijaan rokkijumala!

Fiona’s Roomin Riitta on pyydetty tekemään maskeeraus ja vaatevalinnat meille tänään kuvauksiin. Paikalle on pyydetty myös Riitan mies, Jari Anttonen (JOA Photography), ottamaan valokuvia kuvaussessioista, sekä uudet promokuvat, kun kerrankin olemme hyvässä studiossa ja asiallisissa vaatteissa.

Kellon lyödessä 11, on vihdoin viimeinenkin ”rokkikukko” saatu pyntättyä ja vaatetettua, jonka jälkeen alamme kuvaamaan videota. Tarkoitus on, että neljä eri kameraa kuvaa koko biisin ajan eri kuvakulmista raivokasta soittomeininkiä. Kyseessä on siis Raaka-Aineen uran ensimmäinen puhtaasti soittovideo, jossa ei Timon suurta näyttelijäsuoritusta lukuunottamatta tehdä muuta kuin soiteta.

blogi16_ra_videokuvaus_gopro_asennusKuvattuamme biisin neljä kertaa purkkiin neljällä kamaralla, siirrymme erikoistehosteisiin. Teippaamme ensin Timon kitaran virityskoneistoon, soolon kuvausta varten pienen GoPro- kameran ja soitamme biisin läpi. Kitarakuvauksen jälkeen toteutamme saman bassolle, jota seuraa kameran kiinnitys Tommin laulumikkiin, josta näemmekin ihanasti lähietäisyydeltä laulajan suunhygienian tason. Viimeiseksi kamera teipataan rumpujen yläpuolelle kattoon, josta kamera taltioi eilen saunassa kuihtuneen adonisrumpalimme T. Lampenin jumalaista soittoa.

Viimeisen Turon kuvausosuuden jälkeen Hanski ilmoittaa, että nyt on tarpeeksi kuvattua materiaalia, joka kulmasta ja ahkerat Videomakersin työntekijät siirtävät matskun koneelle. Puramme kamat, jonka jälkeen Jari ottaa vielä JuTi- duon promokuvat, joista tulikin muuten aivan loistavat.

Kamat bussiin ja kohti bändikämppää, jossa tyhjennämme bussin. Olemme sopineet, että käymme roudauksen jälkeen syömässä Lahden parhaassa pastapaikassa, Mamma Mariassa! Tommi lähtee tykittämään suoraan Lohjalle, minä, Turo, Timppa ja kuvaajamme Jari palkitsemme itsemme maukkailla pastoilla ja alkupalaleivillä ja tietysti oluilla!

Hyvin onnistunut päivä ja hyvä fiilis kaikilla päivän tuotoksesta! Pysykää taajuudella, ”Totuudesta”- musavideo ja single tärähtävät vastaanottimiin tämän kuun aikana!

blogi16_ra_videokuvaus_gopromikki